Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

HAHMOT || KEHITYS || SANASTO || SEREMONIAT || SOTURILAKI || YMPÄRISTÖ

___________________________________________________________________

Kokemuspisteet

 

PENTU   0 - 20 KP

Voit aloittaa pennusta, mutta sinun on noustava oppilaaksi viimeistään, kun ansaitset 20 KP! Poikkeuksena tilanteet, jolloin sinulla on esimerkiksi 17 KP ja ansaitset tarinastasi 7 KP, jolloin kokemuspisteitäsi on enemmän kuin 20 KP. Jos ylitätä tahallisesti rajan (esim. kirjoittamalla tarinoita pentuna vaikka sinulla on jo yli 20 KP) joudut siirtymään välittömästi oppilaaksi ja ylenet soturiksi vasta ansaittuasi 120 KP. Tämä johtuu siitä, että sinun on suoritettava tarpeeksi pitkä koulutus ennen ylenemistäsi soturiksi.

 

OPPILAS   0 - 100 KP

Jos päätit skipata pentuvaiheen, siirryt heti hahmon luotuasi oppilaaksi. Voit siis aloittaa kirjoittamalla nimitysmenoistasi tai vaikkapa ensimmäisestä oppitunnista. Ylenet soturiksi ansaittuasi 100 KP, tai jos olet ollut pentu liian pitkään niin ansaittuasi 120 KP.

 

SOTURI/PARANTAJA   100 - ? KP

Hienoa, aika ansaita soturinimesi! Kun olet ansainnut 100 KP, ja yp on julkaissut joko toivomasi soturi-/parantajanimen tai keksinyt nimen itse, voit kirjoittaa nimitystarinasi.

 

MESTARI 120 - ? KP

Ansaittuasi 120 KP, kissasi voi saada oman oppilaan. Uusi parantajaoppilas ei voi liittyä klaaniin ennen tätä.

 

KUNINGATAR   140 - ? KP

Jos olet kolli, tästä tasosta ei ole sinulle paljoa iloa..

Noniin, nyt olet saanut nin paljon kokemuspisteitä, että voit saada pentuja! Tämä koskee kuitenkin vain naaraita, sillä kollina voit tehdä pentuja vaikka heti soturiksi päästyäsi.

 

VARAPÄÄLLIKKÖ   320 - ? KP

Vihdoinkin voit yletä varapäälliköksi! Muista kuitenkin, että paikan on oltava vapaana, ja sinun täytyy olla kouluttanut vähintään yksi oppilas soturiksi. Jos ylenemisesi ei ole mahdollista tai et halua varapäälliköksi, voit jatkaa normaalia elämää yhtenä klaanin kokeneimmista sotureista.

 

 

 

Mainepisteet

Mainepisteet määrittelevät kissasi maineen - millaisen vaikutelman muut kissat saavat hahmostasi. Jos hahmon maine on 50, häntä todennäköisesti arvostetaan ja ihaillaan, muut haluavat tutustua häneen, ehkä ystävystyä. Jos hahmon maine on -50, muut hahmot kuulevat hänestä vain pahaa ja luonnollisesti karttavat tällaisia kissoja.

 Maineeseen vaikuttavat hahmosi teot, mutta niitäkin enemmän kuinka moni näitä tekoja oli todistamassa. Vaikka hahmosi olisikin jonkun sankariteon tehnyt, ei hänen maineensa parane, jos muut eivät tästä tiedä. Jos hahmosi murhasi jonkun, ei hänen maineensa huonone, jos todistajia ei ole - ellei joku sitä jälkeenpäin saa selville ja ehdi levitellä muille.

 Myös muut voivat vaikuttaa maineeseesi. Juoruamalla muista kissoista hahmosi voi tuhota heidän mainettaan, jos muut uskovat häntä. Jos nämä juorut kuitenkin paljastuvat valheellisiksi, hänen oma maineensa huononee. Muut eivät usko hyvämaineisesta hahmosta leviteltyjä juoruja, ja hyvämaineisen hahmon juorut uppoavat muihin paremmin jne.

 Juoruilu ei kuitenkaan aina kannata - jos hahmosi yrittää sepitellä juttuja hahmosta jonka maine on 60 ja sinun hahmosi 10, todennäköisesti he eivät usko sinua ja oma maineesi huononee.

 Jos hahmo on jo saanut maineensa miinuksen puolelle, sitä on vaikeampi saada enää kohoamaan. Häntä tarkkailaan, ja pienimmätkin virheet voivat aiheuttaa maineen laskuun. Ja vaikka hän saisikin maineensa takaisin neutraaliksi, jopa positiiviseksi, hän menettää mainettaan muita helpommin.

Mitä negatiivisempi maine, sitä vaikeampi sitä on saada kohoamaan. Mitä positiivisempi maine, sitä pidättyväisemmin se laskee. On kuitenkin mahdollista tuhota hyväimaineisenkin hahmon maine kokonaan esimerkiksi ilmiantamalla - ja tietysti todistamalla onnistuneesti - muille tämän pahoja tekoja.

Myös pienetkin teot voivat vaikuttaa hahmosi maineeseen. Jos hän käyttäytyy oudosti, joku juorukello voi lukea sen merkiksi salailusta ja levittelee sitä muille. Jos hahmosi käyttäytyy hyvin ja kohteliaasti kokoontumisissa miellyttäen muita kissoja, he voivat kertoa hahmostasi positiivisia asioita klaanitovereilleen ja hahmosi maine kohoaa. Hahmo voi saada hyvän maineen myös sukulaistensa kautta, esim. muilla voi olla suuret odotukset päällikön jälkeläisistä.

Kokemuspisteisiin verrattuna mainepisteitä on siis helpompi ansaita ja menettää - maine kuitenkin rakentuu yleensä hitaasti, poikkeustapauksia kuitenkin on. Jos hahmollasi on valmiiksi hyvä maine, pienemmistäkin hyvistä teoista voi saada lisää positiivista mainetta, ja sama toisinpäin; negatiivisen maineen ansainnut hahmo kerää helpommin negatiivista mainetta.

Lyhyesti: Mainepisteet määrittelevät millaisen kuvan muut kissat ovat saaneet hahmostasi ja vaikuttavat suhteiden rakentamiseen - joko hyvällä tai pahalla tavalla.

 

100 - positiivinen ääripää. Tätä parempaa mainetta kissasi ei enää voi ansaita. Hahmo on esimerkiksi onnistunut pelastamaan klaaninsa ja hieman ylimääräistä, käyttäytyy esimerkillisesti ja on suunnilleen legenda.

0 - neutraali maine. Kaikki kissat aloittavat tästä pisteestä, poikkeuksia lukuunottamatta.

-100 - negatiivinen ääripää. Tätä huonompaa mainetta kissasi ei enää voi ansaita. Hahmo on esimerkiksi murhannut lukuisia kissoja.

 

Esimerkki 1.

 

Sulkakorvan maine on 35. Karvakäpälän maine on -5, ja hän väittää muille nähneensä Sulkakorvan vievän riistaa muilta klaaneilta. Muut eivät usko Karvakäpälää, koska hänen maineensa on huono ja Sulkakorva nähdään hyvänä kissana. Karvakäpälän maine aleni -3, joten hänen maineensa on nyt -7.

Selitys: Muut olisivat uskoneet Karvakäpälää, jos hänen maineensa olisi ollut parempi kuin Sulkakorvan.

 

Esimerkki 2.

 

Sammalturkin maine on 70. Ampiaisanturan maine on 15, ja hän kertoo nähneensä Sammalturkin murhaavan viattoman pennun. Muut eivät usko, ja Ampiaisanturan maine laskee -20, jolloin hänen maineensa on -5.

Myöhemmin Ampiaisantura onnistuu todistamaan väitöksensä oikeiksi - Sammalturkki todella murhasi pennun. Ampiaisanturan maine nousee takaisin ja hän saa +5 lisää mainetta, jolloin hänen maineensa on 20. Sammalturkin maine laskee -140, jolloin hänen maineensa on -70.

Selitys: Muut eivät aluksi uskoneet Ampiaisanturaa, koska Sammalturkki nähtiin hyvänä kissana. Kun hänen tekonsa todistettiin, ei olisi väliä, kuinka hyvä hänen maineensa olisi ollut, se olisi silti mennyt miinuksen puolelle, koska murha saattaa hänet huonoon valoon.

Ei ole siis määritelty, kuinka paljon mistäkin teosta tulee plussaa ja miinusta. Vaikka Sammalturkin maine olisi ollut 0 (neutraali), se olisi silti -70. Vaikka hahmon maine olisi 100 ja hän murhaa jonkun, hänelle ei silti jää hyvää mainetta jäljelle, vaan se putoaa armottomasti miinuksen puolelle.

 

©2019 MʏsᴛᴇʀʏCᴀᴛs - suntuubi.com