Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jos tahdot luoda oman kissasi seikkailemaan MysteryCatsissa, olet löytänyt tiesi oikeaan paikkaan ennen liittymistä sinun olisi kuitenkin hyvä lukea nämä pari osiota läpi, vaikka sk-roolipelit olisivatkin jo tuttua kauraa.

 

TARINOIDEN KIRJOITTAMINEN

 

Tarinointi onkin tämän paikan pääidea, kuten sanottu. Kirjoitelmiesi avulla ansaitset kokemuspisteitä ja mainepisteitä (ks. kehitys) ja pääset etenemään korkeampaan asemaan klaanissasi.

 Aloitetaan yksinkertaisesti. Roolipelit ja tarinaroolipelit ovat kaksi eri asiaa, ja MysteryCats sijoittuu näistä jälkimmäiseen. Se tarkoittaa, että teksti on pidempää kuin roolipelatessasi ja voi sisältää vaikka kertomuksen kissasi koko päivästä, heräämisestä iltahämärään. Autohittaaminen on sallittua, jopa suositeltavaa, ja se kehittää sinua kirjoittajana kun joudut kuvailemaan erilaisia hahmoja. Voit silti "roolipelata" muiden kanssa, kirjoittelemalla tarinoita vuorotellen toisen pelaajan kanssa. Näin näemme samat tilanteet eri hahmojen näkökulmista. Kirjoitus tapahtuu siis yksikön ensimmäisessä (y.1.p.) tai kolmannessa persoonassa (y.p.3.) käyttäen mennyttä aikamuotoa (imperfekti).

Tarinan sisältö on sen pituutta tärkeämpi. Pyri oikeaan kielioppiin, sopivaan kuvailuun ja hyvään kerrontahtiin suhteessa tapahtumiin. Tulet todennäköisesti saamaan enemmän kokemuspisteitä normaalimittaisesta kerronnasta kissasi päivässä, jossa käytät rikasta kieltä, hyvää kuvailua ja oikeinkirjoituksesi on sujuvaa kuin pitkästä, luettelomaisesta selityksestä mitä teitte mestarisi kanssa.

Hahmojen puhe kirjoitetaan lainausmerkkeihin, ei käytetä vuorosanaviivoja! Tiedän, joillekin se tuntuu luonnollisemmalta ja lainausmerkkejä on työläs käyttää, mutta vuorosanaviivat saavat tekstin näyttämään sotkuiselta.

Ei näin:

- Onpas kaunis sää, Salviakarva tokaisi.

 

Vaan näin:

''Onpas kaunis sää'', Salviakarva tokaisi.

 

Ajatukset sulkeisiin tai tähtien väliin.

Esimerkiksi:

*Minne hän meni?*, Liljapilvi ajatteli kummastuneena.

(Minne hän meni?), Liljapilvi ajatteli kummastuneena.

 

Jos tahdot jonkun jatkavan tarinaasi, kirjoita se tarinan loppuun.

// Naakkasulka jatkaisitko? // 

// Tahtooko joku Tuuliklaanista jatkaa? //

 Samoin kaikki ylimääräinen kommentointi tai muu asia.

// Saanko kirjoittaa seuraavassa tarinassa nimitystarinan? //

 

Tarinan julkaistuasi, kuluu muutamasta tunnista jopa useampaan viikkoon, ennen kuin ylläpitäjät pääsevät kommentoimaan tarinasi - teemme sen kyllä heti kun ehdimme. Pyrimme antamaan tarinasta pitkän ja rakentavan kommentin, jossa kerromme mistä pidimme ja neuvomme asioissa, jotka eivät ehkä sujuneet niin hyvin. Kritiikin ei ole tarkoitus loukata sinua tai vähätellä tekstiäsi, joten älä vedä herneitä nenään - pyrimme antamaan sinulle vinkkejä, jotta kehityt kirjoittajana.

Tarinoita saat kirjoittaa maksimissaan kolme (3) ennen kuin edelliset kirjoituksesi on kommentoitu.

! TÄRKEÄÄ!

18.02.-18 lähtien pelaajat kertovat itse tarinan alussa, millaista palautetta haluavat. Esimerkiksi kritiikiä oikeinkirjoituksesta, kirjoitusvinkkejä tai vain yleistä kommentointia tarinasta. Tämä tekee YP:iden työstä helpompaa ja varmistaa tyytyväisyyden arvosteluja koskien.

 

HAHMON LUONTI

 

Mieti tarkkaan luodessasi hahmoasi; joudut kestämään sitä vielä viikkoja, kuukausia, mahdollisesti vuosia. Pienet muutokset hahmossasi ovat sallittuja, kuten arpien lisääminen, joku luonteenpiirre tms, mutta täysin uutta lomaketta et saa kirjoitella, tällöin luot uuden hahmon. Kissojen sukupuoletkaan eivät vaihtu maagisesti kollista naaraaksi. Nimi vaihtuu vain oppilas-, soturi-, päällikkö-, ja mahdollisesti klaaninvanhinpien nimiseremonioiden aikana. Muut luonnolliset syyt ovat hyväksyttäviä, kuten Kirkassydämellä, mutta se ei tarkoita, että saat muutella kattisi nimeä useaan otteeseen vain, koska kyllästyit edelliseen. Ja tosiaan - nimi ei voi muodostua sanoista, joita kissat eivät tunne. Emme hyväksy Sukkatassuja tai Dinosauruspentuja. Valitan. Ei sillä, että kulta tai tiikeri olisivat yhtään tutumpia asioita kissoille, mutta..

Ulkonäön tulee olla suhteellisen realistinen. Kissoilla ei ole sarvia, neonvärisiä turkkeja tai kolmea silmää. Tämä ei tarkoita että sinun täytyy tehdä tylsä, tasaisenharmaa kissa, vaan että joudut käyttämään värejä, joissa kissa voisi esiintyä luonnossa. Kuvioinnin kanssa voit päätyä vähän sarjakuvamaisempaan ratkaisuun, ja käyttää mielikuvitustasi.

Silmien väri saa olla hieman yliluonnollisempi mitä normaalisti. Se voi olla liilaan sävähtävä sininen tai punertavansävyinen meripihka. Pinkit yms. värit eivät ole sallittuja.

Luonteen kanssa saat olla luova - mahdollisuuksia on rajattomasti. Luo kissa, jolla on helppo ja mukava kirjoittaaa ja uskot vastapelaajasikin pystyvän kuvaamaan hänet hyvin vain lukemalla luonnekuvauksen. Vältä ristiriitoja - hahmot eivät voi olla ujoja ja antisosiaalisia, mutta silti nauttia muiden seurasta. Toki monien hahmojen luonne kehittyy ja muotoutuu kirjoittamisen ja hahmon kehittymisen myötä, jolloin voit päivittää sen tietoja.

 

Hahmot voivat olla inhimillisempiä mitä oikeat kissat - niiden seksuaalinen suuntautuminen ei rajaudu heteroon, ne voivat olla allergisia jollekin tai ne voivat kärsiä ihmisten mielenterveysongelmista.

Vältä luomasta täydellistä hahmoa - et ole luomassa sitä edustamaan itseäsi Olympialaisissa, olet luomassa sitä olemaan kiinnostava, samaistuttava ja realistinen. Täydellisellä hahmolla on tylsä pelata ja sen kanssa on tylsä pelata. Älä siis luo hellää, rakastuttettua, virheetöntä kaunotarta, joka voittaa muut taisteluissa leikiten ja on luonnonlahjakkuus kaikessa mitä voit vain keksiä.

 

Hahmovaihtoehtoja on lukemattomia - ja varmasti sinulla on monia ideoita hahmoosi, joita ei täällä edes mainittu. Jos olet epävarma, älä hylkää ideaasi samaten, vaan kysy! Kenties pääsetkin luomaan ideoimasi kissan.

 

 

Edellinen | Seuraava

Takaisin ylös

 

©2019 MʏsᴛᴇʀʏCᴀᴛs - suntuubi.com